Fortgens Adviesgroep
Kennemerlaan 162
1972 ES IJmuiden

Tel: 0255-530180
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hypotheekvormen

Wat zijn de belangrijkste hypotheekvormen?

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand hetzelfde bedrag af. Als u de hypotheek voor 30 jaar afsluit, betaalt u ieder jaar 1/30 deel van het totale bedrag. Hierdoor neemt het bedrag van uw hypotheek maandelijks af. Tijdens de looptijd van de lening betaalt u daardoor steeds minder rente. Het bedrag dat u aan hypotheekrente kunt aftrekken van de belasting wordt daardoor ook elk jaar lager.

Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand hetzelfde bedrag aan hypotheek. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd lost u weinig af en betaalt u veel rente; aan het eind van de looptijd lost u meer af en betaalt u minder rente. De netto hypotheeklasten nemen gedurende de looptijd wel toe. Dit komt doordat u tijdens de looptijd steeds minder rente gaat betalen, waardoor u minder hypotheekrente kunt aftrekken.

Aflossingsvrije hypotheek
Met een aflossingsvrije hypotheek lost u niets af tijdens de looptijd. U betaalt maandelijks alleen rente. Aan het einde van de looptijd moet u de hypotheek aflossen. Dit kan bijvoorbeeld door uw woning te verkopen, af te lossen met spaargeld, uw hypotheek te verlengen of door een nieuwe hypotheek af te sluiten.

Fortgens Adviesgroep | Kennemerlaan 162 | 1972 ES IJmuiden
Tel: 0255-530180 |Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.